Chilli con carne (veganské)
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 g cizny neuvařené nebo asi 500 g uvařené/sterilované
- 1 cibuli
- 2 červené papriky
- 2 mrkve
- cca 1 hrnek kukuřice
- 1 plechovka rajčat nebo passata
- cca 1,5 dcl zeleninového vývaru nebo vody
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce lahůdkového droždí (nemusí být)
- 1 lžíce kakaa (na vaření) nebo 2 kostičky hořké čokolády
- 1 lžíce mleté papriky (lze nakombinovat i s uzenou mletou paprikou)
- 1 lžička římského kmínu
- chilli, oregano, sůl a pepř (podle chuti)
- olej
Postup Chilli con carne (veganské)
Postup přípravy receptu
-
Pokud nemáme cizrnu uvařenou, tak ji na několik hodin (nebo přes noc) namočíme a poté uvaříme.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli s mrkví, přidáme nakrájený česnek, mletou papriku, římský kmín a chviličku osmahneme, abychom uvolnili aroma. Zalijeme passatou nebo konzervovanými rajčaty a přidáme cizrnu. Asi 15 minut povaříme.
Poté přidáme nakrájenou červenou papriku, kukuřici, kakao (čokoládu), chilli a lahůdkové droždí. Ještě chvilku povaříme a dochutíme oreganem, solí a pepřem.