Chilli con carne (veganské)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g cizny neuvařené nebo asi 500 g uvařené/sterilované
1 cibuli
2 červené papriky
2 mrkve
cca 1 hrnek kukuřice
1 plechovka rajčat nebo passata
cca 1,5 dcl zeleninového vývaru nebo vody
2 stroužky česneku
2 lžíce lahůdkového droždí (nemusí být)
1 lžíce kakaa (na vaření) nebo 2 kostičky hořké čokolády
1 lžíce mleté papriky (lze nakombinovat i s uzenou mletou paprikou)
1 lžička římského kmínu
chilli, oregano, sůl a pepř (podle chuti)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Pokud nemáme cizrnu uvařenou, tak ji na několik hodin (nebo přes noc) namočíme a poté uvaříme.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli s mrkví, přidáme nakrájený česnek, mletou papriku, římský kmín a chviličku osmahneme, abychom uvolnili aroma. Zalijeme passatou nebo konzervovanými rajčaty a přidáme cizrnu. Asi 15 minut povaříme.

  3. Poté přidáme nakrájenou červenou papriku, kukuřici, kakao (čokoládu), chilli a lahůdkové droždí. Ještě chvilku povaříme a dochutíme oreganem, solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!