Vepřový jazyk s rozmarýnem - pro rychlejší přípravu v papiňáku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2 vepřové jazyky
- 3 velké snítky rozmarýnu i s dřevnatým stonkem
- 1 lžička soli
- 300 ml vody
- Dále budeme potřebovat:
- 50 ml vody + vývar z jazyků
- 1 kostku kvalitního zeleninového bujónu
- 1 velkou mrkev
- 1 silnější plátek celeru
- 1 menší petržel
- 2 stroužky česneku
- 1 cibuli
- sůl
- mletý pepř na dochucení
- plátek másla na zjemnění
Postup Vepřový jazyk s rozmarýnem - pro rychlejší přípravu v papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Jazyky očistíme, dáme do papiňáku společně se solí, rozmarýnem a 300 ml studené vody, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 45 minut.
Hrnec ochladíme, jazyky vytáhneme, ponoříme do studené vody a pak sloupneme.
Sloupnuté jazyky vložíme do vývaru, přidáme 50 ml horké vody, všechny zbývající suroviny, hrnec opět uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum, vaříme 10 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme, všechny suroviny děrovanou naběračkou vytáhneme a jazyky uchováme v teple.
Část mrkve nakrájíme na drobné kostičky a zbytek, včetně ostatní zeleniny, prolisujeme přes jemné síto zpět do vývaru. Přidáme plátek másla, kostičky mrkve, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a minutku provaříme.
Jazyky nakrájíme na porce a na talíři přelijeme horkou šťávou. Na přílohu se hodí kuskus nebo rýže.