Ovocné himaláje

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na 1 těsto potřebujeme:
1 prášek do pečiva
2 vrchovaté hrnky hladké mouky
3/4 hrnku krupicového cukru
vlahé mléko dle potřeby (1/2 hrnku i více)
1/2 hrnku oleje
3 celá vajíčka
Na 2 těsto potřebujeme:
2 tvarohy (ve vaničce)
1 vanilkový cukr
1 hrnek moučkového cukru
1 vanilkový puding v prášku
2 celá vajíčka
citrónová kůra
ovoce:
broskve
rybíz
...

Postup přípravy receptu

  1. 1 těsto: 3 vajíčka si vyšleháme s 1 hrnkem krupic. cukru, přidáme ½ hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky smíchané s 1 práškem do pečiva, vlahé mléko dle potřeby a kapku rumu.

  2. Vše ručním robotem zpracujeme na řidší těsto.

  3. 2 těsto: 2 tvarohy ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek moučkového cukru, 1 vanilkový pudink, 2 vajíčka a citrónová kůra. Vše smícháme.

  4. Plech si vymastíme olejem a vysypeme strouhankou a nalijeme na něj polovinu 1. těsta. Druhé tvarohové těsto nalijeme celé na těsto první a poklademe ovocem. Zbytkem 1. těsta zalijeme ovoce a tvaroh a dáme péci na 180°C. POZOR: těstem velice šetřete. Je ho na klasický plech poměrně málo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!