Ovocné himaláje
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na 1 těsto potřebujeme:
- 1 prášek do pečiva
- 2 vrchovaté hrnky hladké mouky
- 3/4 hrnku krupicového cukru
- vlahé mléko dle potřeby (1/2 hrnku i více)
- 1/2 hrnku oleje
- 3 celá vajíčka
- Na 2 těsto potřebujeme:
- 2 tvarohy (ve vaničce)
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 vanilkový puding v prášku
- 2 celá vajíčka
- citrónová kůra
- ovoce:
- broskve
- rybíz
- ...
Postup Ovocné himaláje
Postup přípravy receptu
-
1 těsto: 3 vajíčka si vyšleháme s 1 hrnkem krupic. cukru, přidáme ½ hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky smíchané s 1 práškem do pečiva, vlahé mléko dle potřeby a kapku rumu.
Vše ručním robotem zpracujeme na řidší těsto.
2 těsto: 2 tvarohy ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek moučkového cukru, 1 vanilkový pudink, 2 vajíčka a citrónová kůra. Vše smícháme.
Plech si vymastíme olejem a vysypeme strouhankou a nalijeme na něj polovinu 1. těsta. Druhé tvarohové těsto nalijeme celé na těsto první a poklademe ovocem. Zbytkem 1. těsta zalijeme ovoce a tvaroh a dáme péci na 180°C. POZOR: těstem velice šetřete. Je ho na klasický plech poměrně málo.