Hovězí roštěná na cibuli
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 6 plátků hovězí roštěné
- 4 velké cibule
- hladká mouka
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 200 g uzené slaniny(na kostičky)
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
Postup Hovězí roštěná na cibuli
Postup přípravy receptu
-
Hovězí roštěnou nakrájenou na silnější plátky zlehka naklepeme a nařízneme.
Bohatě osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a potřeme hořčicí.
Okořeněné plátky vkládáme do rozpáleného oleje na pánvičce a zprudka restujeme, tak aby se zatáhlo, a přendáme jej do PH (pomalý hrnec).
Uzenou slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme na pánvi, až zezlátne. Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli a po zesklovatění přidáme celý obsah pánve k orestovaným roštěnkám.
Zalijeme vodou do 3/4 tak, aby se maso dusilo ve vlastní šťávě. Dusíme v PH pod pokličkou na programu LOW, dokud maso nezměkne (4 - 5 hodin).
Po změknutí plátky masa opatrně vyjmeme a vzniklou omáčku z části propasírujeme, zahustíme francouzským máslem a provaříme ještě 15 minut.
Maso servírujeme ozdobené volským okem a kolečky do křupava opečené cibule. Příloha opečené nebo americké brambory.