Hráškové rizoto s pečeným candátem
Recepty, RybySuroviny
- filety z candáta
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- rozmarýn
- tymian
- rýže kulatozrnná
- hrášek mražený
- kuřeci vývar
- hrst parmazanu
- oříšek másla
- šalotka
- 100 ml bílého vína
Postup Hráškové rizoto s pečeným candátem
Postup přípravy receptu
-
Na masle orestujeme salotku, přidáme 2 promackle nasekane cesneky a rýži. Osolíme a opeprime. Zalijeme vinem a nechame zredukovat. Pridame bylinky a zalijeme vyvarem. Varime do měkka.
Hrasek dame do vyssi misky, pridame asi 2 lzice vyvaru a promixujeme. Nekolik kuliček dame stranou. Do hotove ryze (nechame ji tekutejsi) pridame asi 2 lzice hraskoveho pyre a zamichame. Vypneme, vlozime orisek masla, hrst parmazanu, kulicky hrasku a podavame s opecenou rybou.
Rybu jsem jen osolila, opeprila, pokapala citronem a spolu s bylinkami, cesnekem a citronem opekla na pánvi na oleji s kouskem masla.