Hráškové rizoto s pečeným candátem

Recepty, Ryby

Suroviny

filety z candáta
sůl
pepř
citronová šťáva
rozmarýn
tymian
rýže kulatozrnná
hrášek mražený
kuřeci vývar
hrst parmazanu
oříšek másla
šalotka
100 ml bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Na masle orestujeme salotku, přidáme 2 promackle nasekane cesneky a rýži. Osolíme a opeprime. Zalijeme vinem a nechame zredukovat. Pridame bylinky a zalijeme vyvarem. Varime do měkka.

  2. Hrasek dame do vyssi misky, pridame asi 2 lzice vyvaru a promixujeme. Nekolik kuliček dame stranou. Do hotove ryze (nechame ji tekutejsi) pridame asi 2 lzice hraskoveho pyre a zamichame. Vypneme, vlozime orisek masla, hrst parmazanu, kulicky hrasku a podavame s opecenou rybou.

  3. Rybu jsem jen osolila, opeprila, pokapala citronem a spolu s bylinkami, cesnekem a citronem opekla na pánvi na oleji s kouskem masla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!