Pangas pod bílou peřinkou
Recepty, RybySuroviny
- 4 kusy Pangase
- brambory dle počtu strávníků
- 1 větší mrkev
- 1 menší pórek
- 200 g zakysané smetany
- 150 g bílého jogurtu
- 1 vajíčko
- sůl
- mletý pepř
- sušená bazalka
- koření na ryby
- mletý kmín
- sezamové semínko
- olivový olej
Postup Pangas pod bílou peřinkou
Postup přípravy receptu
-
Pórek pokrájíme, mrkev hrubě postrouháme a na rozpáleném oleji krátce osmažíme.
Pekáč vytřeme olejem a nasypeme na něj brambory pokrájené na kousky.
Osolíme, okmínujeme a na ně rozložíme rybičku, kterou jsme předem osolili a posypali kořením na ryby.
Na rybu dáme osmaženou zeleninu, přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 200°C.
Po 20 minutách pekáč vyndáme, zalijeme připravenou směsí, posypeme sezamovým semínkem, opět přiklopíme a pečeme dál asi 30 minut.
Pak odklopíme a dopečeme do zezlátnutí (cca 10 minut).
Směs na polití: Smetanu, jogurt a vejce rozmícháme, lehce osolíme, opepříme a vmícháme asi 2 lžičky bazalky.