Pangas pod bílou peřinkou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 kusy Pangase
brambory dle počtu strávníků
1 větší mrkev
1 menší pórek
200 g zakysané smetany
150 g bílého jogurtu
1 vajíčko
sůl
mletý pepř
sušená bazalka
koření na ryby
mletý kmín
sezamové semínko
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Pórek pokrájíme, mrkev hrubě postrouháme a na rozpáleném oleji krátce osmažíme.

  2. Pekáč vytřeme olejem a nasypeme na něj brambory pokrájené na kousky.

  3. Osolíme, okmínujeme a na ně rozložíme rybičku, kterou jsme předem osolili a posypali kořením na ryby.

  4. Na rybu dáme osmaženou zeleninu, přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 200°C.

  5. Po 20 minutách pekáč vyndáme, zalijeme připravenou směsí, posypeme sezamovým semínkem, opět přiklopíme a pečeme dál asi 30 minut.

  6. Pak odklopíme a dopečeme do zezlátnutí (cca 10 minut).

  7. Směs na polití: Smetanu, jogurt a vejce rozmícháme, lehce osolíme, opepříme a vmícháme asi 2 lžičky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!