Bábovka bez lepku, mléka a vajec ze směsi Bake-a-cake
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 375 g směsi Bake-a-cake
- 80 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- strouhaná kůra z ½ citronu
- 4 lžíce oleje
- 350 ml vody nebo rostlinného mléka
- volitelně 1 polévková lžíce vlákniny (bambusové, bramborové, inulinu)
- volitelně 1 lžíce kakaa, 1 lžička skořice nebo hrst čokofloků
- podle potřeby olej a strouhaný kokos nebo hrubší bezlepková mouka (například Adveni pohanková) na vysypání formy
Postup Bábovka bez lepku, mléka a vajec ze směsi Bake-a-cake
Postup přípravy receptu
-
V hlubší míse promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, citronovou kůrou a vlákninou. Poté přilijeme olej a vodu/mléko a metličkou nebo ručním šlehačem vymícháme ne příliš řídké těsto.
Bábovkovou formu (pokud nepoužíváme silikonovou) vymažeme olejem a vysypeme kokosem nebo moukou. Do formy rozetřeme ¾ připraveného těsta. Zbylé těsto obarvíme kakaem, ochutíme skořicí nebo do něj vmícháme čokofloky a poté ho přidáme do formy.
Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 50 minut, až než se těsto přestane po zapíchnutí lepit na špejli. Upečenou bábovku po vyndání z trouby vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.