Zdravý malinový cheesecake

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Těsto:
balíček celozrnných grahamových sušenek (120g)
3 lžíce mléka
Tvarohová část:
400 g nízkotučného krémového sýra
2 hrnky řeckého jogurtu
5 lžic medu
2 vejce
2 lžíce kukuřičného škrobu
vanilkový extrakt

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme troubu.

  2. Vytvoříme ze sušenek spodek dortu. Sušenky namixujeme nebo nadrobíme, přidáme 3 lžíce mléka a vysteleme s nimi spodek formičky na cheesecake. Pečeme 15 minut na 180°C.

  3. Smícháme v další míse zbylé suroviny, které po 15 minutách pečení spodní části dortu nalijeme do formy a dáme péci 60 minut na 150°C.

  4. Dort za hodinu v troubě ztmavne a trochu se nafoukne. Vyndáme ho, posypeme malinami (nebo jiným ovocem) a necháme vychladnout.

  5. Malinový cheesecake podáváme nejlépe vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!