Křehký rybízový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 20 dkg másla
- 35 dkg hladké mouky
- 15 dkg cukru
- 5 žloutků
- Sněhová vrstva:
- 5 bílků
- 25 dkg moučkového cukru
- rybíz
Postup Křehký rybízový koláč
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto.
Vypracované těsto rozválíme, vložíme na pekáč vyložený pečícím papírem (uvedené množství těsta vystačí na pekáč o velikosti cca 40 x 30 cm) dáme upéct do trouby na 200°C.
Mezitím rychle ušleháme 5 bílků a 25 dkg cukru moučky. Do sněhu vmícháme rybíz.
Potřeme nedopečené těsto sněhem, ztlumíme troubu na 150°C a pečeme ještě 15-20 minut.