Pucíkatá dršťkovka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 větší mrkev
1/4 celeru
kus petržele nebo 1 menší
1 cibule
2 PL sádla
majoránka
1 PL mleté papriky
3 stroužky česneku
1,5 litru bujónu nebo vývaru
sůl
pepř
Na pucíky (falešné dršťky):
2 PL másla
3 PL hladké mouky
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na sádle zpěníme nejprve najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme cca 5 minut.

  2. Poprášíme paprikou, promícháme a ihned zalijeme vývarem.

  3. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka.

  4. Nakonec přidáme rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek.

  5. V kastrůlku z másla a mouky připravíme hustší jíšku, do které vyklepneme vajíčka a pořádně mícháme, aby se srazily pucíky.

  6. Pucíky přidáme k polévce a cca 5 minut prováříme na mírném ohni.

  7. Dochutíme, odstavíme a posypeme zelenými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!