Pucíkatá dršťkovka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 větší mrkev
- 1/4 celeru
- kus petržele nebo 1 menší
- 1 cibule
- 2 PL sádla
- majoránka
- 1 PL mleté papriky
- 3 stroužky česneku
- 1,5 litru bujónu nebo vývaru
- sůl
- pepř
- Na pucíky (falešné dršťky):
- 2 PL másla
- 3 PL hladké mouky
- 2 vejce
Postup Pucíkatá dršťkovka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na sádle zpěníme nejprve najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme cca 5 minut.
Poprášíme paprikou, promícháme a ihned zalijeme vývarem.
Osolíme, opepříme a vaříme doměkka.
Nakonec přidáme rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek.
V kastrůlku z másla a mouky připravíme hustší jíšku, do které vyklepneme vajíčka a pořádně mícháme, aby se srazily pucíky.
Pucíky přidáme k polévce a cca 5 minut prováříme na mírném ohni.
Dochutíme, odstavíme a posypeme zelenými bylinkami.