Bulky s podmáslím (bez pekárny)

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Kvásek:
80 ml vlažné vody
lžička cukru
1/2 kostky droždí
trocha hladké mouky
Těsto:
200 ml podmáslí
300 g hladké mouky
100 g chlebové pšeničné mouky
100 g špaldové celozrnné mouky
lžíce oleje
2 lžičky soli
semínka nebo sůl na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Necháme vyskytnout kvásek v teple.

  2. Vypracujeme vláčné těsto ze surovin a kvásku (já dělám ručním mixérem s hnětači), které necháme v teple 1 hodinu kynout.

  3. Po vykynutí těsto vyklopíme na vál, rozdělíme na 8 kusů (rozřežu jako pizzu) a vytvoříme bulky.

  4. Můžeme do bulek udělat nožem křížek.

  5. Bulky necháme 20 minut kynout, potřeme vodou a posypeme.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 25 minut. Na dno trouby dávám misku (pečící) s vodou, aby se trouba zapařila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!