Bulky s podmáslím (bez pekárny)
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Kvásek:
- 80 ml vlažné vody
- lžička cukru
- 1/2 kostky droždí
- trocha hladké mouky
- Těsto:
- 200 ml podmáslí
- 300 g hladké mouky
- 100 g chlebové pšeničné mouky
- 100 g špaldové celozrnné mouky
- lžíce oleje
- 2 lžičky soli
- semínka nebo sůl na posyp
Postup Bulky s podmáslím (bez pekárny)
Postup přípravy receptu
-
Necháme vyskytnout kvásek v teple.
Vypracujeme vláčné těsto ze surovin a kvásku (já dělám ručním mixérem s hnětači), které necháme v teple 1 hodinu kynout.
Po vykynutí těsto vyklopíme na vál, rozdělíme na 8 kusů (rozřežu jako pizzu) a vytvoříme bulky.
Můžeme do bulek udělat nožem křížek.
Bulky necháme 20 minut kynout, potřeme vodou a posypeme.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 25 minut. Na dno trouby dávám misku (pečící) s vodou, aby se trouba zapařila.