Těstoviny s kuřecím masem a uzenou krkovičkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 3 ks kuřecího masa
- 600 g uzené krkovice
- 2 a 1/2 hrnku kolínek (hrnek 250 ml)
- 3 rajčata
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- kousek pórku (zelená část)
- 1 PL kečupu
- 1 PL hořčice
- 1 PL grilovacího koření
- 1 PL koření na pečená kuřata
- 1 PL worcesterove omáčky
- 1 PL sladké sójové omáčky
- 190 g zakysané smetany
- mletý černý pepř
- petrželová nať nasekaná
- kousek sádla
Postup Těstoviny s kuřecím masem a uzenou krkovičkou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme hlubší pánev a dáme do ní rozehřát kousek sádla. Než se sádlo v pánvi rozehřeje, tak nakrájíme nadrobno cibuli a oloupaný nasekaný nebo prolisovaný česnek, který spolu s cibulí dáme do rozehřátého sádla a orestujeme dozlatova.
Mezitím nakrájíme kuřecí maso na malé kousky. K smažené cibuli a česneku přidáme maso, které okořeníme a lehce necháme zatáhnout.
Dále nakrájíme krkovičku na malé kostičky, pórek na proužky, rajčata na měsíčky. Vše přidáme k masu, krom krkovičky. Zelenina se musí nechat trochu udělat, aby změkla. Když je zelenina měkká, můžeme přidat krkovičku, kterou jsme předem nakrájeli. Vše promícháme a ochutíme zbývajícími tekutými přísadami. Přidáme syrové těstoviny, podlijeme vodou a vaříme, dokud těstoviny nezměknou.
Nakonec nasekáme petrželovou nať, dáme ji do zakysané smetany, rozmícháme malou lžičkou a přidáme k těstovinám. Promícháme pořádně. Když se to bude zdát husté, můžeme dolít trochu vody. Nakonec opepříme a můžeme podávat.