Krkovička na paprikáši
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovičky
- 50 g paprikáše
- 1 paprikovou klobásu, nejlépe domácí
- 1 lžíci rajčatového protlaku nebo kečupu (domácího)
- 1-2 lžičky plnotučné hořčice
- 1 větší cibuli
- 1 nebo 2 malé mrkve
- 1 lžíci sádla (může být i olej)
- 1 kostičku Natur hovězí bujón
- 1 chilli papričku
- sůl
Postup Krkovička na paprikáši
Postup přípravy receptu
-
Do rozpálené pánve dáme sádlo, (kdo chce dá olej) a zprudka opečeme mírně naklepané, na okraji naříznuté plátky masa. Z obou stran opečené vyndáme stranou, do výpeku vložíme nasekanou cibuli a kolečka mrkve.
Za občasného míchání restujeme asi 5 minut, přidáme hořčici, protlak a promícháme. Vložíme na nudličky nakrájený paprikáš, bujón, mírně podlijeme, promícháme a vrátíme maso. Pod pokličkou, za občasného podlévání horkou vodou, dusíme asi 15 minut.
Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a omáčku rozmixujeme. Přidáme klobásu, nakrájenou na kolečka, vrátíme maso a už jen necháme lehce přejít varem. Podle chuti přisolíme nebo přidáme chilli. Podáváme s různými těstovinami nebo rýží.