Krkovička na paprikáši

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovičky
50 g paprikáše
1 paprikovou klobásu, nejlépe domácí
1 lžíci rajčatového protlaku nebo kečupu (domácího)
1-2 lžičky plnotučné hořčice
1 větší cibuli
1 nebo 2 malé mrkve
1 lžíci sádla (může být i olej)
1 kostičku Natur hovězí bujón
1 chilli papričku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do rozpálené pánve dáme sádlo, (kdo chce dá olej) a zprudka opečeme mírně naklepané, na okraji naříznuté plátky masa. Z obou stran opečené vyndáme stranou, do výpeku vložíme nasekanou cibuli a kolečka mrkve.

  2. Za občasného míchání restujeme asi 5 minut, přidáme hořčici, protlak a promícháme. Vložíme na nudličky nakrájený paprikáš, bujón, mírně podlijeme, promícháme a vrátíme maso. Pod pokličkou, za občasného podlévání horkou vodou, dusíme asi 15 minut.

  3. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a omáčku rozmixujeme. Přidáme klobásu, nakrájenou na kolečka, vrátíme maso a už jen necháme lehce přejít varem. Podle chuti přisolíme nebo přidáme chilli. Podáváme s různými těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!