Závin ze dvou surovin
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1 pomazánkové máslo 200 g
- 1 vrchovatý hrnek polohrubé mouky
- Vámi zvolená náplň:
- maková
- tvarohová
- Jablečná:
- 4 nastrouhaná jablka
- rozinky
- hrst sekaných ořechů
- jedno balení skořicového cukru
Postup Závin ze dvou surovin
Postup přípravy receptu
-
Smícháme pomazánkové máslo a polohrubou mouku, vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části.
Z každé části vyválíme obdélník, potřeme troškou rozpuštěného másla a dáme náplň (pokud zvolíte jablečnou, podsypte nejdříve strouhankou).
Závin svineme, přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem a stejně tak druhý závin.
Záviny propícháme na povrchu vidličkou, potřeme opět troškou rozpuštěného másla a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C.
Až těsto trochu zezlátne, je dobré záviny potřít trochou mléka - budou vláčnější.
Dopečeme (záviny úplně nezezlátnou, těsto je spíše světlé) a ještě za horka pocukrujeme moučkovým cukrem.