Zapékané tortilly s kuřecím masem a Nivou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- tortilly
- majonéza
- česnek
- čínské zelí
- kuřecí prsa
- Niva
- rajčata
- černé olivy
- sůl
- pepř
- paprika sušená sladká
- chilli
- troška oleje na smažení
- zakysaná smetana
Postup Zapékané tortilly s kuřecím masem a Nivou
Postup přípravy receptu
-
Verze 1: Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a osmahneme na oleji. Nakrájíme si rajčata, olivy, Nivu a čínské zelí (na malé kousky).
Tortilly dáme nahřát do (mikrovlnné) trouby a rozetřeme na ně česnekovou majonézu (neroztíráme úplně ke kraji, aby to všude neteklo). Doprostřed dáme čínské zelí, na to rajčata, olivy, kuřecí maso a Nivu.
Tortillu zabalíme (dvě krajní strany přes sebe a pak zarolovat) a dáme na chvilku zapéct (my to zapékáme normálně v toastovači, v pohodě to stačí, když tam máte takový ten grilovací vnitřek a ne ty dílky na toastový chleba).
Verze 2 (se zakysanou smetanou - bez majonézy): Nakrájená kuřecí prsa okořeníme (jak kdo chce - my dáváme sůl, pepř, sladkou papriku a chilli) a osmažíme na oleji. Do zakysané smetany vmícháme koření (zase záleží podle chuti - my máme rádi pikantní, takže dáváme mexickou směs a citronovou šťávu) a potřeme s ní rozehřátou tortillu.
Zeleninu a Nivu nakrájíme a spolu s kuřecím masem dáme do středu tortilly, opět zabalíme a zapékáme.