Zapečená vinná klobása s rozmarýnem, tymiánem a bramborami v jednom pekáči, zalité smetanou

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

vinná klobása podle strávníků
brambory podle strávníků
200 ml smetany na šlehání
3 větvičky rozmarýnu
1 větší cibule
Sádlo nebo olej
dost pažitky
tymián
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do zapékacího pekáče dáme rozehřát sádlo, z vinné klobásy si uděláme šneky, které zajistíme špejlí, trochu je okořeníme tymiánem a opečeme z obou stran jen mírně a vyndáme je.

  2. Ve výpeku osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky, jen dorůžova, na ní dáme nakrájené brambory na větší svislé kusy, osolíme, opepříme, dáme na ně polovinu otrhaného rozmarýnu, trošku tymiánu a polovinu pažitky, pak promícháme.

  3. Na brambory položíme osmažené šneky klobásy, posypeme zbytkem rozmarýnu a pažitkou a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200°C přikryté.

  4. Po 15ti minutách všechno zalijeme promíchanou smetanou a dopečeme až jsou brambory měkké (asi 20-30 minut), ze smetany vznikne šťáva a už dopékáme bez přikrytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!