Zapečená vinná klobása s rozmarýnem, tymiánem a bramborami v jednom pekáči, zalité smetanou
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- vinná klobása podle strávníků
- brambory podle strávníků
- 200 ml smetany na šlehání
- 3 větvičky rozmarýnu
- 1 větší cibule
- Sádlo nebo olej
- dost pažitky
- tymián
- pepř
- sůl
Postup Zapečená vinná klobása s rozmarýnem, tymiánem a bramborami v jednom pekáči, zalité smetanou
Postup přípravy receptu
-
Do zapékacího pekáče dáme rozehřát sádlo, z vinné klobásy si uděláme šneky, které zajistíme špejlí, trochu je okořeníme tymiánem a opečeme z obou stran jen mírně a vyndáme je.
Ve výpeku osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky, jen dorůžova, na ní dáme nakrájené brambory na větší svislé kusy, osolíme, opepříme, dáme na ně polovinu otrhaného rozmarýnu, trošku tymiánu a polovinu pažitky, pak promícháme.
Na brambory položíme osmažené šneky klobásy, posypeme zbytkem rozmarýnu a pažitkou a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200°C přikryté.
Po 15ti minutách všechno zalijeme promíchanou smetanou a dopečeme až jsou brambory měkké (asi 20-30 minut), ze smetany vznikne šťáva a už dopékáme bez přikrytí.