Chilli Marrákeš
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 400 g pasírovaných rajčat
- 200 g cizrny
- 250-300 ml vody nebo vývaru
- 500 g mletého masa (hovězí nebo mix)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 2 lžičky strouhaného zázvoru
- 1/2 lžičky skořice
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 kapie
- chilli papričky (1-2ks)
- sůl
- tmavá jíška
- čerstvý koriandr nebo petrželka
Postup Chilli Marrákeš
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu propláchneme a namočíme do studené vody, nejlépe přes noc. Do nádoby pomalého hrnce vlijeme pasírovaná rajčata, přidáme namočenou a slitou cizrnu (můžeme ale použít i cirznu sterilovanou, v tom případě ji přidáváme do jídla až chvíli před dokončením), vývar nebo vodu a hrnec zapneme na 1. stupeň.
Na pánev dáme olej, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, plátky česneku a chvíli smažíme. Když začne cibule sklovatět, zasypeme ji římským kmínem a mletým koriandrem a necháme koření rozvonět. Dále přidáme strouhaný zázvor, přisypeme skořici, rychle promícháme a přidáme mleté maso.
Za stálého míchání oddělujeme vařečkou maso od sebe, aby se rozdrobilo a nezůstaly nám velké kusy. Nakonec přidáme sladkou papriku a celý obsah pánve vyklopíme do hrnce k rajčatovému základu. Vhodíme na větší kousky nakrájenou kapii, posekané chilli papričky a vaříme stále na 1. stupeň cca 4 hodiny. Ke konci vaření zkontrolujeme konzistenci. Pokud se nám zdá omáčka příliš řídká, můžeme zahustit trochou tmavé jíšky - v případě nouze i instantní.
Jídlo ochutnáme, podle potřeby dosolíme a nakonec přidáme posekaný čerstvý koriandr (kdo nemá rád, použije- stejně jako já - zelenou petrželku). Podáváme s kuskusem nebo rýží.