Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g růžičkové kapusty
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 noha dobré klobásy
- 2 brambory
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hrubé krupice
- sůl
- 5 kuliček celého pepře
- 3 kuličky nového koření
- majoránka
- petrželka
- zeleninový vývar
- 1 lžíce sádla
Postup Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
Postup přípravy receptu
-
Očištěné kapustičky překrojíme na poloviny, mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nadrobno, brambory nakrájíme na kostičky a klobásu na kolečka.
V hrnci rozehřejeme lžíci sádla a vsypeme cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme nastrouhanou mrkev a kolečka klobásy a chvilku restujeme. Pak zasypeme krupicí, necháme ještě asi minutu zasmahnout a pak zalijeme vývarem. Přihodíme připravené kapustičky a brambory, osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a necháme vařit.
Když kapustičky i brambory změknou, přimícháme do polévky utřený česnek a majoránku. Dochutíme podle potřeby a nakonec vsypeme nasekanou petrželku.