Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g růžičkové kapusty
1 cibule
1 mrkev
1 noha dobré klobásy
2 brambory
2 stroužky česneku
2 lžíce hrubé krupice
sůl
5 kuliček celého pepře
3 kuličky nového koření
majoránka
petrželka
zeleninový vývar
1 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kapustičky překrojíme na poloviny, mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nadrobno, brambory nakrájíme na kostičky a klobásu na kolečka.

  2. V hrnci rozehřejeme lžíci sádla a vsypeme cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme nastrouhanou mrkev a kolečka klobásy a chvilku restujeme. Pak zasypeme krupicí, necháme ještě asi minutu zasmahnout a pak zalijeme vývarem. Přihodíme připravené kapustičky a brambory, osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a necháme vařit.

  3. Když kapustičky i brambory změknou, přimícháme do polévky utřený česnek a majoránku. Dochutíme podle potřeby a nakonec vsypeme nasekanou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!