Králičí závitky s fenyklem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 2 vykostěné králičí hřbety
- 1 větší bulva fenyklu
- 6 ks sušených rajčat naložených v oleji
- 150 g slaniny nejlépe Tyrolské - plátky
- hrubozrnná hořčice
- 150 ml bílého vína
- 50 g máslo
- pepř
- sůl
Postup Králičí závitky s fenyklem
Postup přípravy receptu
-
Hřbítky osolíme, pomažeme hrubozrnnou hořčicí a rozdělíme na ně sušená rajčata, nakrájená na proužky.
Svineme do roládky a pevně ovineme plátky slaniny.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem a závitky opečeme.
Přendáme je do pekáčku i s výpekem, podlijeme vínem, poklademe plátky másla, opepříme, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 180°. Pečeme cca hodinu, podle potřeby podléváme vodou.
Před koncem pekáček odklopíme, do výpeku dáme pokrájený fenykl a dopečeme dozlatova.