Králičí závitky s fenyklem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 vykostěné králičí hřbety
1 větší bulva fenyklu
6 ks sušených rajčat naložených v oleji
150 g slaniny nejlépe Tyrolské - plátky
hrubozrnná hořčice
150 ml bílého vína
50 g máslo
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hřbítky osolíme, pomažeme hrubozrnnou hořčicí a rozdělíme na ně sušená rajčata, nakrájená na proužky.

  2. Svineme do roládky a pevně ovineme plátky slaniny.

  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem a závitky opečeme.

  4. Přendáme je do pekáčku i s výpekem, podlijeme vínem, poklademe plátky másla, opepříme, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 180°. Pečeme cca hodinu, podle potřeby podléváme vodou.

  5. Před koncem pekáček odklopíme, do výpeku dáme pokrájený fenykl a dopečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!