Bramborové koláče s Hermelínem a Parmazánem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4 středně velké brambory
- 20-30 dkg hladké mouky
- 1 vajíčko
- 3 dkg čerstvého droždí
- 2 dl mléka se lžičkou cukru
- 1 sýr Hermelín (Camembert)
- sušená rajčata
- sůl
- smažená sušená cibule
- sušená bazalka
- sušený česnek
- mletý kmín
- strouhaný Parmazán
Postup Bramborové koláče s Hermelínem a Parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Připravte si z vlažného mléka, trošky cukru a kvasnic kvásek.
Brambory nastrouhejte na jemno, osolte, přidejte malinko mletého kmínu, sušeného česneku a hrst smažené sušené cibulky.
Promíchejte s moukou, vajíčkem, kváskem a vypracujte těsto. Bude-li se vám zdát příliš řídké, přidejte mouku a nechte na teplém místě vykynout.
Těsto je řidší, než klasické kynuté, proto nešetřete na vále moukou, těsto na ni vyškrábněte, lžící nebo nožem oddělte přiměřeně velké kousky, poválejte v mouce a dejte na plech, vyložený pečícím papírem.
Mně těch kousků vyšlo 12, akorát na jeden velký plech. Nechte znovu trochu vykynout.
Střed bochánků lžičkou proškrábněte, vyložte kouskem okapaného rajčete, posypte bazalkou, na to vmáčkněte 1/12 Hermelínu.
Koláč pomažte olejem, ve kterém byla rajčata naložena a posypte strouhaným Parmazánem.
V troubě, vyhřáté asi na 170°C pečte cca 20-25 minut, než koláče zezlátnou.
Horké znovu posypte Parmazánem.