Jambalaya

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Rozpis surovin pro 4 – 6 porcí:
450 g libového plecka (nebo kýty)
2 cibule
1 vrchovatá lžíce sádla
450 g šunky
100 - 150 g klobásy Chorizo (nebo suchého salámu např. uheráku)
bobkový list
40 g petržele
2 hřebíčky
1,25 litru hovězího vývaru (třeba z kostky)
šálek rýže
mletý pepř
mletá paprika
sůl
chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Libové vepřové maso rozkrájíme na kostky, přidáme jemně usekané cibule.

  2. Lžíci sádla rozehřejeme v hrnci nebo hluboké pánvi, na sádlo nasypeme maso a cibuli a necháme zhnědnout.

  3. Přidáme na kostičky pokrájenou šunku a jemně usekaný suchý salám, bobkový list, kousek petržele, tlučené hřebíčky, osolíme a zalijeme polévkou.

  4. Vaříme asi 10 minut, potom přidáme šálek dobře vyprané a spařené rýže a vaříme tak dlouho, až je rýže měkká. Podle chuti přidáme mletý pepř, papriku a feferonku nebo několik kapek Chilli Sauce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!