Jambalaya
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Rozpis surovin pro 4 – 6 porcí:
- 450 g libového plecka (nebo kýty)
- 2 cibule
- 1 vrchovatá lžíce sádla
- 450 g šunky
- 100 - 150 g klobásy Chorizo (nebo suchého salámu např. uheráku)
- bobkový list
- 40 g petržele
- 2 hřebíčky
- 1,25 litru hovězího vývaru (třeba z kostky)
- šálek rýže
- mletý pepř
- mletá paprika
- sůl
- chilli omáčka
Postup Jambalaya
Postup přípravy receptu
-
Libové vepřové maso rozkrájíme na kostky, přidáme jemně usekané cibule.
Lžíci sádla rozehřejeme v hrnci nebo hluboké pánvi, na sádlo nasypeme maso a cibuli a necháme zhnědnout.
Přidáme na kostičky pokrájenou šunku a jemně usekaný suchý salám, bobkový list, kousek petržele, tlučené hřebíčky, osolíme a zalijeme polévkou.
Vaříme asi 10 minut, potom přidáme šálek dobře vyprané a spařené rýže a vaříme tak dlouho, až je rýže měkká. Podle chuti přidáme mletý pepř, papriku a feferonku nebo několik kapek Chilli Sauce.