Pikantní krkovice na žampionech
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky vepřové krkovičky
- 6 žampionů
- 1 lžička chilli pasty
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- trošku sladké papriky
- olej
Postup Pikantní krkovice na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony a pomalinku restujeme dorůžova.
Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme utřeným česnekem a čili pastou, z druhé strany posypeme paprikou.
Upravené krkovice vložíme na cibulovo-žampionový základ a z obou stran opečeme. Pak malinko podlijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení obracíme a podle potřeby podléváme.
Když je maso měkké, zredukujeme výpek natolik, abychom měli dost šťávy, kterou malinko zaprášíme instantní jíškou a provaříme. Podáváme s vařeným bramborem.