Burské řízečky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g kuřecích prsou
2 vejce
60 g pražených solených arašídů
2 PL sójové omáčky
50 g hladké mouky
olej na smažení
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a smícháme se 2 lžícemi sójové omáčky. Nacháme 15 minut odležet.

  2. Arašídy posekáme nadrobno. V misce rozmícháme vejce, přidáme arašídy a maso se sójovou omáčkou, promícháme. Podle chuti opepříme. Přimícháme mouku. Vznikne řidší těstíčko.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a lžící vkládáme připravenou směs. Opékáme z obou stran. Dosolíme podle potřeby. Servírujeme s hořčicí, tatarkou….podle fantazie. Jako příloha chléb, hranolky, ale také rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!