Burské řízečky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 250 g kuřecích prsou
- 2 vejce
- 60 g pražených solených arašídů
- 2 PL sójové omáčky
- 50 g hladké mouky
- olej na smažení
- sůl, pepř
Postup Burské řízečky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kousky a smícháme se 2 lžícemi sójové omáčky. Nacháme 15 minut odležet.
Arašídy posekáme nadrobno. V misce rozmícháme vejce, přidáme arašídy a maso se sójovou omáčkou, promícháme. Podle chuti opepříme. Přimícháme mouku. Vznikne řidší těstíčko.
Na pánvi rozpálíme olej a lžící vkládáme připravenou směs. Opékáme z obou stran. Dosolíme podle potřeby. Servírujeme s hořčicí, tatarkou….podle fantazie. Jako příloha chléb, hranolky, ale také rýže.