Zapečená rýže s mletým masem a broskvemi
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- 350 g rýže
- 2 velké cibule
- 2 plechovky broskví
- 250 ml kari kečupu
- 1 smetana ke šlehání
- sůl
- pepř
Postup Zapečená rýže s mletým masem a broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibulku opečeme s mletým masem, osolíme a opepříme. Rýži vaříme podle návodu a pak smícháme s mletým masem. Broskve slijeme (nálev dát stranou) a nakrájíme na plátky.
Do pekáčku vrstvíme střídavě směs s mletým masem a broskve, poslední vrstva jsou broskve.
Kečup, smetanu a nálev z broskví svaříme, promícháme a nalijeme na nákyp. Zapékáme 20 min při 200°C (horkovzdušná trouba), broskve nesmí zhnědnout.