Králičí vývar s bramborovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

králičí díly na polévku (hlava, kosti)
cca 400 g kořenové zeleniny celer, petržel mrkev
1 cibule
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
čerstvý libeček
sůl
kousek másla
pažitka nebo petrželka
Knedlíčky:
3 středně velké brambory
1 žloutek
1 lžíce strouhaného sýru
cca 4 lžíce dětské krupičky
lžička másla
špetka sušeného česneku
sůl
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, celer a petržel nastrouháme, mrkev necháme vcelku. Na kousku másla krátce orestujeme nastrouhanou zeleninu a koření.

  2. Zalijeme vodou, přidáme králičí díly, cibuli, mrkev, libeček a sůl. Vaříme pozvolna do změknutí masa. Po uvaření polévku scedíme.

  3. Na knedlíčky uvaříme brambory ve slupce a ještě teplé je oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme máslo, žloutek a zbytek surovin.

  4. Smícháme jemné těstíčko a tvarujeme malé kuličky. Do vařící polévky vhazujeme připravené knedlíčky a po vyplavání vaříme cca 3-5 minut podle velikosti.

  5. Do polévky s knedlíčky nakrájíme uvařenou mrkev z polévky na kostičky. Polévku dochutíme, přidáme nasekané bylinky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!