Králičí vývar s bramborovými knedlíčky
Recepty, PolévkySuroviny
- králičí díly na polévku (hlava, kosti)
- cca 400 g kořenové zeleniny celer, petržel mrkev
- 1 cibule
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- čerstvý libeček
- sůl
- kousek másla
- pažitka nebo petrželka
- Knedlíčky:
- 3 středně velké brambory
- 1 žloutek
- 1 lžíce strouhaného sýru
- cca 4 lžíce dětské krupičky
- lžička másla
- špetka sušeného česneku
- sůl
- bylinky
Postup Králičí vývar s bramborovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, celer a petržel nastrouháme, mrkev necháme vcelku. Na kousku másla krátce orestujeme nastrouhanou zeleninu a koření.
Zalijeme vodou, přidáme králičí díly, cibuli, mrkev, libeček a sůl. Vaříme pozvolna do změknutí masa. Po uvaření polévku scedíme.
Na knedlíčky uvaříme brambory ve slupce a ještě teplé je oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme máslo, žloutek a zbytek surovin.
Smícháme jemné těstíčko a tvarujeme malé kuličky. Do vařící polévky vhazujeme připravené knedlíčky a po vyplavání vaříme cca 3-5 minut podle velikosti.
Do polévky s knedlíčky nakrájíme uvařenou mrkev z polévky na kostičky. Polévku dochutíme, přidáme nasekané bylinky a můžeme podávat.