Zmrzlinky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 1 celé vejce
- 280 g mletých vlašských ořechů
- 180 g moučkového cukru
- Krém:
- 3 celá vejce
- 180 g cukru krupice
- 1/2 vanilkového cukru
- 250 g másla 82% tuku
- Dohotovení:
- 50-60 ks piškotů
- čokoládová poleva
- zdobení dle fantazie
Postup Zmrzlinky
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme těsto a tvořítkem děláme úlky, které necháme schnout do druhého dne. Potom odkrojíme špičky.
Na krém vyšleháme nad parou vejce s cukry do zhoustnutí. Rozšleháme máslo a po částech zašleháme vychladlá vyšlehaná vejce.
Piškoty potřeme čokoládovou polevou, necháme zaschnout. Potom nastříkáme trochu krému, úlek do něj zapíchneme (viz foto). Necháme chvilku v lednici vychladit. Potom plníme krémem a ozdobíme.