Zmrzlinky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
1 celé vejce
280 g mletých vlašských ořechů
180 g moučkového cukru
Krém:
3 celá vejce
180 g cukru krupice
1/2 vanilkového cukru
250 g másla 82% tuku
Dohotovení:
50-60 ks piškotů
čokoládová poleva
zdobení dle fantazie

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto a tvořítkem děláme úlky, které necháme schnout do druhého dne. Potom odkrojíme špičky.

  2. Na krém vyšleháme nad parou vejce s cukry do zhoustnutí. Rozšleháme máslo a po částech zašleháme vychladlá vyšlehaná vejce.

  3. Piškoty potřeme čokoládovou polevou, necháme zaschnout. Potom nastříkáme trochu krému, úlek do něj zapíchneme (viz foto). Necháme chvilku v lednici vychladit. Potom plníme krémem a ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!