Ječné kroupy s cizrnou a rajčaty
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek ječných zabíjačkových krup (předem vařených)
- 1 konzerva 400 g cizrny
- 1 konzerva 400 g krájených rajčat
- 1 kostka zeleninového vývaru Natur (nemusí být)
- 1 čerstvá červená paprika
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička římského kmínu
- sůl
- pepř
- hladkolistá petrželka
- pár lístků čerstvé máty - podle chuti, nemusí být
- podle chuti můžeme přidat chilli papričku
Postup Ječné kroupy s cizrnou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, na větší kousky nakrájenou papriku a za občasného míchání smažíme cca 8 minut. Dáme rozmačkaný česnek, podrcený kmín a protlak a krátce za stálého míchání osmažíme.
Potom přidáme konzervu rajčat, cizrnu, zvýšíme teplotu a přivedeme k varu. Vývar nebyl potřeba, ale pokud by bylo nutné podlít, svaříme 1/2 kostky Natur bez konzervantů a 1/2 hrnku vody. Teplotu snížíme a vaříme 5 minut, pak přidáme kroupy, sůl a pepř a chilli dle chuti a za stálého míchání ještě cca 2-3 minuty povaříme.
Pokud je protlak moc kyselý, maličko přisladíme špetkou stévie (kdo může, tak troškou cukru). Přidáme nasekanou petrželku (kdo má rád i mátu), promícháme a podáváme.