Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek bulguru
- 1 šalotka
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1/2 středního celeru
- 1 petržel
- 200 g růžičkové kapusty
- 1 malá červená chilli paprička
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Bulgur zalijeme dvojnásobným množstvím vody a podle návodu na obalu dáme vařit.
Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku, pak přidáme všechnu kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme a vše necháme smažit, až zelenina začne lehounce zlátnout. Kapustičky rozebereme na jednotlivé lístky, česnek nakrájíme na plátečky a papričku nadrobno. Vše přihodíme k osmahnuté zelenině a necháme ještě krátce restovat, ale jen tak, aby lístky kapustiček zůstaly ještě trochu křupavé.
Ke směsi zeleniny přidáme uvařený bulgur, dobře promícháme a můžeme vypnout. Podáváme jako bezmasý chod, ale můžeme použít i jako přílohu k masu.