Zapečená hlíva s brambory a smetanou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 balení hlívy ústříčné
6 brambor (syrových, oškrabaných)
10 dkg anglické slaniny
1 kelímek smetany ke šlehání
150 g sýru eidam - na posypání
sůl
pepř
grilovací koření (koření dle chuti, koupené nebo vlastní bylinky nebo co zrovna máte)

Postup přípravy receptu

  1. Na plech dáme nakrájené plátky anglické slaniny. Ve vyhřáté troubě slaninu necháme orestovat. Na to pak nasypeme hlívu, nakrájenou na větší kusy. Pak ještě vrstvíme brambory, nakrájené na menší čtvrtky. Osolíme, opepříme, okořeníme.

  2. Dáme bez přikrytí asi 10 minut zapéct do trouby na 180 st.

  3. Po deseti minutách zalijeme smetanou, přiklopíme druhým plechem, stáhneme troubu asi na 170 a necháme péct asi hodinu. Před koncem zkontrolujeme a necháme případně už bez přikrytí asi 10 minut dojít na barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!