Květákový nákyp s václavkami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší květák
400 g václavek
2 vejce
1 cibule
40 g másla
1 lžíce hladké mouky
mletý kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme do polomäkka.

  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme narezané podpňovky, osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa nevyparí voda.

  3. Vymiešame žĺtky s maslom (nešľaháme, len varechou premiešame), pridáme karfiol, huby, rascu, múku a premiešame. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.

  4. Hmotu dáme do vymasteného pekáčika a pečieme na 180°C dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!