Kočičí tanec - kroupy s čočkou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

300 g předem uvařených krup
300 g předem uvařené čočky
150 g gazdovské (nebo jiné) slaniny
120 g cibule
3-4 stroužky česneku
sádlo nebo olej
majoránka nebo tymián
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na plátky nebo klínky, slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a použít můžeme dle chuti kromě slaniny i uzené maso, zbylé pečené vepřové maso, klobásu a dokonce i škvarky.

  2. Dle tučnosti slaniny přidáme do kastrólu trošku sádla (nebo oleje) a cibuli se slaninou opečeme lehce dozlatova.

  3. Ke konci smažení přidáme dle chuti nasekaný česnek, kterým nemusíme šetřit, sušenou majoránku nebo tymián, pepř a vše necháme společně krátce osmažit a rozvonět.

  4. Do kastrólu přisypeme scezenou, předem uvařenou čočku a kroupy v osolené vodě či vývaru, vše promícháme a necháme prohřát, nakonec dosolíme dle chuti.

  5. Podáváme s kysaným zelím nebo kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!