Ajun

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích prsou
sůl
sladká paprika
mletý bílý pepř
Náplň:
4 Artyčoky pokrájené na jemno
250 ml malých žampiónů pokrájených na jemno
6 ks nastrouhané mrkve
3 lžíce nastrouhaného sýra
mletý bílý pepř
žloutek
3 lžíce sladké smetany
3 polévková lžíce na jemno posekané petrželky
3 lžíce jemné strouhanky
10 kuliček na hrubo drceného celého zeleného pepře
1 čajová lžíčka sušené bazalky
1 strouhaný muškátový oříšek
Na dekoraci:
6 vydlabaných Artyčoků
6 koleček kompotovaného ananasu
černé olivy
strouhaný sýr
6 mrkví
máslo
voda
sůl
Příloha:
očištěné menší nové brambory pokrájené na 1/8
voda
sůl
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Prsia rozkrojíme na polovicu pozdlžne, ale nedokrojíme. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme.

  2. Plnku pripravíme zmiešaním uvedených ingrdiencií. Naplnené kuracie prsia dáme do maslom vymazanej jenskej misy a vložíme k nim artičoky, ktoré sme naplnili zvyškom plnky.

  3. Pečieme v trúbe na 170 stupňoch do zmäknutia mäsa.

  4. Medzitým si obvaríme mrkvu a zemiaky v osolenej vode a scedíme.

  5. Na panvici s maslom opečieme mrkvu, až skaramelizuje a osolíme ju.

  6. Zemiaky pečieme na masle do zlatohneda v trúbe na 220 stupňoch. Na kuracie plnené prsia dáme hromadku strúhaného syra a zapečieme v trúbe.

  7. Na tanier dáme kuracie prso, z jednej strany dáme kolisko ananásu, na ktorý dáme plnený artičok, ozdobený olivou a z druhej strany priložíme karamelizované mrkvy. Obložíme zemiakmi pečenými na masle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!