Ajun
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 kuřecích prsou
- sůl
- sladká paprika
- mletý bílý pepř
- Náplň:
- 4 Artyčoky pokrájené na jemno
- 250 ml malých žampiónů pokrájených na jemno
- 6 ks nastrouhané mrkve
- 3 lžíce nastrouhaného sýra
- mletý bílý pepř
- žloutek
- 3 lžíce sladké smetany
- 3 polévková lžíce na jemno posekané petrželky
- 3 lžíce jemné strouhanky
- 10 kuliček na hrubo drceného celého zeleného pepře
- 1 čajová lžíčka sušené bazalky
- 1 strouhaný muškátový oříšek
- Na dekoraci:
- 6 vydlabaných Artyčoků
- 6 koleček kompotovaného ananasu
- černé olivy
- strouhaný sýr
- 6 mrkví
- máslo
- voda
- sůl
- Příloha:
- očištěné menší nové brambory pokrájené na 1/8
- voda
- sůl
- máslo
Postup Ajun
Postup přípravy receptu
-
Prsia rozkrojíme na polovicu pozdlžne, ale nedokrojíme. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme.
Plnku pripravíme zmiešaním uvedených ingrdiencií. Naplnené kuracie prsia dáme do maslom vymazanej jenskej misy a vložíme k nim artičoky, ktoré sme naplnili zvyškom plnky.
Pečieme v trúbe na 170 stupňoch do zmäknutia mäsa.
Medzitým si obvaríme mrkvu a zemiaky v osolenej vode a scedíme.
Na panvici s maslom opečieme mrkvu, až skaramelizuje a osolíme ju.
Zemiaky pečieme na masle do zlatohneda v trúbe na 220 stupňoch. Na kuracie plnené prsia dáme hromadku strúhaného syra a zapečieme v trúbe.
Na tanier dáme kuracie prso, z jednej strany dáme kolisko ananásu, na ktorý dáme plnený artičok, ozdobený olivou a z druhej strany priložíme karamelizované mrkvy. Obložíme zemiakmi pečenými na masle.