Cajunská špinavá rýže

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g vepřové maso mleté
250 g kuřecí játra
300 ml kuřecího vývaru
1 nasekaná cibule
2 cibulka jarní cibule
2 stroužky česnek
2 celer řapíkatý
2 lžíce čerstvá petrželka
1 paprika zelená
1 lžíce olej rostlinný
1 lžíce másla
pepř černý
sůl
Tabasco omáčka
1 hrnek uvařené rýže

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev dáme rozehřát olej smíchaný s máslem a dáme osmahnout na drobno nakrájenou cibuli, řapíkatý celer a zelenou papriku, přibližně 5 minut (promícháme).

  2. Přidáme česnek a mleté ​​vepřové maso a mícháme a pražíme dalších cca 5 minut. Opražíme ze všech stran aby se vepřové oddělilo.

  3. Kuřecí játra odblaníme a nakrájíme na malé kousky (někdy je i pomelu). Přidáme a osmažíme 2-3 minuty pokud nezmění barvu. Nakonec ochutíme solí, pepřem a Tabascem dle chuti.

  4. Tradiční klasicky recept v tomto kroku chce přidat jíšku, jak se klasicky dělalo ve většině starých receptů, my jsme přidali jen kuřecí vývar a zakryli a dusili cca 25 minut. Odkryjeme a sem tam promícháme a dusíme dalších 10 minut.

  5. Přidáme petrželovou nať a jarní cibulku na drobno nakrájenou a uvařenou rýži a pořádně promícháme. V klasickém receptu se část takto upravené rýže odebere a použije jako nádivka do kuřete. Přidají se do nitra ještě 2 bobkové listy a kuře posolíme a pokořeníme a natřeme máslem.

  6. Nakonec se dá péct do trouby. Takto připravena rýže se vloží na posledních 15-20 minut do trouby ke kuřeti. Kuře se přeloží a rýži na vrchu dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!