Zapečená růžičková kapusta II
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 pytlík růžičkové kapusty mražené
- 1 pytlík francouzské mražené zeleniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 plátky 20% sýra
- olej
- sůl
- pepř
Postup Zapečená růžičková kapusta II
Postup přípravy receptu
-
Pytlík růžičkové kapusty krátce povaříme v osolené vodě tak 3-5 minut (já je nechala nejdříve trochu rozmrznout), pak scedíme a necháme odkapat.
Mezitím si nakrájíme nadrobno cibulku, pak ji orestujeme na menším množství oleje. Až je tak trochu dohněda, tak přidáme rozmrazenou francouzskou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, chvilku restujeme (kdo chce může to zakápnout sojovou omáčkou).
Zapékací misky potřeme trochou oleje, nasypeme tam růžičkové kapusty a zasypeme je orestovanou zeleninu s cibulkou.
Poklademe plátkovým sýrem a dáme do vyhřáté trouby. Zapékáme tak dlouho než se sýr rozteče. Mně to na 180°C trvalo tak 10 minut.