Dort ke 25.narozeninám
Recepty, DortySuroviny
- Světlý krém:
- 1 mascarpone
- 1 smetana na šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce moučkového cukru
- Tmavý krém:
- 1 pařížská šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- Ozdoba:
- bílá čokoláda Schogetten (má rozdělené dílky)
- tmavá čokoláda Schogetten (má rozdělené dílky)
- bílá poleva
- tmavá poleva
Postup Dort ke 25.narozeninám
Postup přípravy receptu
-
Na vychladlý dortový korpus rovnoměrně natřeme světlý krém (mascarpone utřeme s cukry a přidáme ušlehanou smetanu se ztužovačem a vše promícháme), potřeme i boky dortu.
Kolem dokola či do spirály uděláme střídavě zdobičkou tmavé a světlé kopečky, do kterých zaboříme opět na střídačku kostičky čokolád, na které jsme si předem polevami napsali čísla (lépe to jde malinkým štětečkem namáčeným do polev).
Zbytek dortu ozdobíme dle vlastní fantazie.