Žampiony plněné kuřecími játry
Recepty, HoubySuroviny
- žampiony
- špek
- cibule
- 1/2 kg kuřecích jater
- 5 stroužků česneku
- menší mrkev
- kousek celeru
- sojová omáčka
- chilli omáčka
- koření na čínu
- tymián
- sýr Niva nebo tavený sýr
- Trojobal:
- vejce
- mouka
- strouhanka
Postup Žampiony plněné kuřecími játry
Postup přípravy receptu
-
Žampiony oloupeme, vydlabeme středy, které můžeme použit do jater.
Rozpustíme špek, přidáme cibulí, pak nastrouhanou na jemno mrkev a celer, chvíli orestujeme a přidáme na drobno nakrájená játra, utřený česnek, sojovou omáčku asi lžíci, kávovou lžičku sladké chilli omáčky, kávovou lžičku koření na čínu, trochu tymiánu a vše spojíme jedním taveným sýrem a můžeme přidat i Nivu.
Mícháme do rozpuštění sýra a hned plníme hlavičky žampionů. Pak obalíme ve vejcích, do kterých zašleháme mouku s trochou mléka (ušetříme obalování v mouce), pak ve strouhánce.
Naskládáme do pekáčku s troškou oleje a pečeme v troubě, musíme otočit pro oboustranné smažení.