Kapary zahradní

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 sklenice květu sedmikrásky
150 ml bílého vinného octa
4 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
1/2 lžičky hořčičných semínek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Natrháme si květy sedmikrásek, nejlépe k večeru, aby byly zavřené (i když z rozvitých to také funguje) a tolik, kolik budeme chtít skleniček, omyjeme je a pak osušíme. Ocet si nalijeme do kastrůlku, přidáme stejné množství vody, lžíci soli a 5 minut povaříme.

  2. Do vymytých skleniček, které ještě propláchneme vařící vodou dáme na dno koření, polovinu udaného pepře, nového koření, hořčičných semínek a trošku soli, naplníme sedmikráskami a zalijeme lehce zchladlým vývarem.

  3. Skleničky dobře zavíčkujeme, postavíme do hrnce s vodou, aby sahala do 3/4 jejich výšky a zavařujeme 12 minut.

  4. Skleničky vyndáme na utěrku, otočíme víčkem dolů a necháme je vychladnout. Uchováváme je v chladnu a používáme třeba do salátů, omáček, na pizzu a tam, kde se běžně používají kapary.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!