Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovičky bez kosti
- velká hrst lišek
- 2 lžíce husté zakysané smetany
- 2 vejce
- lžíce másla
- lžíce octa
- olej
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- pažitka
Postup Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, po krajích nařízneme, osolíme, opepříme a mírně potřeme olejem. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a vložíme důkladně očistěné lišky, osolíme a dusíme doměkka. Udržujeme v teple.
V hrnci přivedeme k varu větší množství vody a přidáme ocet. Vejce vyklepneme do hrnečku. Ve vodě utvoříme vír / např. vařečkou / a vejce do něho z hrnečku opatrně vyklepneme. Vaříme cca 3 minuty a vyndáme vejce děrovanou naběračkou. Stejně připravíme i druhé.
Rozpálíme grilovací pánev, vložíme plátky krkovičky a z obou stran ogrilujeme. Do připravených lišek vmícháme zakysanou smetanu, rozdělíme na maso a na každou porci dáme jedno vejce. Vše posypeme pažitkou.