Žampionový krém s bramborami
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g čerstvých žampionů
- 1 ks cibule
- 500 ml zeleninového vývaru
- 250 ml smetany
- 4 lžíce zakysané smetany
- 1 špetka tymiánu
- 1 špetka bílého pepře
- 1 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce oleje
- 4 lístky máty
- 3 brambory
Postup Žampionový krém s bramborami
Postup přípravy receptu
-
Houby očistěte a nadrobno nakrájejte. Cibuli oloupejte a jemně nasekejte. Rozpalte olej a opečte v něm cibuli. Přidejte houby a za stálého míchání opékejte ještě asi 5 minut.
Přilijte vývar a na kostičky nakrájené brambory (oloupané) v nezakrytém hrnci vařte 15 minut. Ve smetaně rozmíchejte mouku a vlijte do polévky.
Ochuťte tymiánem, pepřem a vařte ještě 10 minut až polévka zhoustne.