Žampionový krém s bramborami

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g čerstvých žampionů
1 ks cibule
500 ml zeleninového vývaru
250 ml smetany
4 lžíce zakysané smetany
1 špetka tymiánu
1 špetka bílého pepře
1 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
4 lístky máty
3 brambory

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistěte a nadrobno nakrájejte. Cibuli oloupejte a jemně nasekejte. Rozpalte olej a opečte v něm cibuli. Přidejte houby a za stálého míchání opékejte ještě asi 5 minut.

  2. Přilijte vývar a na kostičky nakrájené brambory (oloupané) v nezakrytém hrnci vařte 15 minut. Ve smetaně rozmíchejte mouku a vlijte do polévky.

  3. Ochuťte tymiánem, pepřem a vařte ještě 10 minut až polévka zhoustne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!