Žampionové brambory s česnekovou kýtou a mozzarellou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1000 g brambor
180 g žampionů
60 g másla
2 PL oleje
mletý pepř
sůl
150 g krájené česnekové kýty
majoránka
150 g mozzarelly
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře omyjeme, podle potřeby očistíme kartáčkem a uvaříme ve vodě jen do poloměkka.

  2. Vlažné pak pokrájíme na silnější plátky.

  3. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, krátce orestujeme na rozehřátem oleji a poté dáme stranou. Pekáček nebo zapékací misku vytřeme máslem a poklademe plátky brambor.

  4. Ochutíme promnutou majoránkou, osolíme, opepříme a poklademe žampionovou směsí. Vrstvíme takto dokola.

  5. Zalijeme rozšlehanými vejci, položíme plátky česnekové kýty a nakonec na vše poklademe plátky pokrájené a okapané mozarelly.

  6. Dáme zapéci na 25 minut a podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!