Zákusky či minidortíčky
Recepty, ZdobeníPostup Zákusky či minidortíčky
Postup přípravy receptu
-
Upéct korpus asi 2cm vysoký. Něco jako na roládu.
Po vychladnutí vykrajovátkem na linecké cukroví, kolečko průměr 4cm, vykrájíme z celého korpusu malá kolečka. Ty natřeme marmeládou a krémem.
Vezmeme piškoty a rovnou část potřeme zlehka rumem nebo můžeme i griotkou. Nesmí být ale rozmáčený.
Přiložíme na krém, čímž se nám udělá vršek dortíku do kulata. Jednotlivé kousky pak celé potřeme krémem (dolní část NE). Je to práce ideální do křesla u televize.:D
Pak nechat v lednici zatuhnout a poté přichází potahování. Barvu potahovky si dáte podle libosti. Já dala růžovou a modrou, protože tyto barvy mám i perleťové ve spreji.
Vyválet potahovku, já si poté vykrájela kolečka, průměr 7cm, a těma jednotlivé dortíky potahovala. Záleží na výšce dortíku. Pak jsem je postříkala perletí a nechala trochu zaschnout.
Poté přichází část zdobení z královské glazůry ale může být i bílkový vařený sníh (adresa na tvoření je přiložená v poznámkách). Na růžových dortících jsem jen do potahovky vytlačila ornamenty.