Jáhly s dýní a vlašskými ořechy
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 5 jarních cibulek
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 hrnky na kostky nakrájené dýně hokkaidó
- 1 hrnek jáhel
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 1/3 hrnku vlašských ořechů
- sůl
- pepř
Postup Jáhly s dýní a vlašskými ořechy
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájené bílé části jarní cibulky a prolisovaný česnek. Přidáme propláchnuté jáhly a nakrájenou dýni a zalijeme vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme.
Přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a vaříme pod pokličkou 10 minut.
Poté vmícháme zelené části jarních cibulek a nahrubo nasekané ořechy a vaříme dalších 5 minut.
Nakonec stáhneme ze sporáku, necháme pod pokličkou ještě 5 minut dojít a můžeme servírovat.