Jihočeský játřinec
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 300 g vepřových jater
- 3 větší žampiony
- 1 větší cibule
- 250 ml smetany na vaření
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- majoránka
- olej
Postup Jihočeský játřinec
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuli. Játra nakrájíme na širší nudle a dáme je k orestované cibuli. Promícháme, necháme játra zatáhnout.
Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a přidáme k játrům. Podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Když je játra měkká, přidáme sůl, majoránku a pepř a zahustíme smetanou, ve které rozkvedláme lžíci hladké mouky a provaříme. Podáváme s opečenými bramborami.