Žába v díře - Toad in the Hole
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 300 g grilovacích klobásek
- 1 velká cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 velká vejce
- cca 100 ml smetany na vaření
- cca 100 ml sodovky nebo vody
- 3-4 lžíce polohrubé mouky
- sůl
- hrst plocholisté petržele nebo pažitky
- 2 lžičky Dijonské hořčice
Postup Žába v díře - Toad in the Hole
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka rozšleháme v mléce s hořčicí, přidáme mouku, promícháme, přidáme sodovku a osolíme. Směs má mít řidší konzistenci, asi jako na palačinky.
Vsypeme pokrájenou petrželovou nať a necháme 10 minut odležet.
Cibuli nakrájíme na klínky, klobásu na menší kousky a na hřbetu uděláme několik mělkých zářezů (já měla tenčí, tak jsem je po délce rozpůlila a pak měly cca 8 cm na délku).
Do pekáčku nebo zapékací misky nalijeme olej, naklademe cibuli, kterou osolíme, a nakrájené klobásky.
Dáme do trouby rozpálené na 180°C (horkovzduch) a pečeme, dokud klobása nezezlátne.
Pak zalijeme vaječnou směsí a pečeme asi 20 minut, dokud není propečené.
Podáváme samotné, se zeleninovým salátem, bramborovou kaší, brambory atd.