Tuňák v zeleninovém zábalu
Recepty, RybySuroviny
- 1 steak mraženého tuňáka (cca 400 g)
- 350 g zeleniny Exclusive Juliene (Kaufland)
- špetka grilovacího koření na zeleninu
- pár listů červeného a zeleného dubového salátu
- Na marinádu:
- rozmarýn, limetková šťáva,
- citronový pepř, sůl
- asi 0,5 dcl suchého červeného vína (musí pokrýt maso)
- olej na pánev
Postup Tuňák v zeleninovém zábalu
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si smícháme přísady na marinádu, ochutíme tak, aby to bylo příjemně nakyslé kořeněné chuti. Vložíme steak do marinády, maso musí být potopené, a necháme přes noc v ledničce.
Druhý den maso osušíme a vložíme na rozpálenou pánev (můžeme pokapat olejem). Podle tloušťky masa prudce opečeme 1 minutu po každé straně, pak zlehka pokapeme marinádou a dopečeme cca 4 – 5 minut po každé straně. Maso na řezu zůstává ještě růžové a je šťavnaté. Plotýnku vypneme a chvilku necháme rybu odpočinout.
Současně na druhé pánvi rozpálíme trochu oleje, vhodíme zeleninu, kterou přikořeníme špetkou grilovacího koření a zhruba 7 minut restujeme, podlijeme ji troškou marinády, promícháme a sporák vypneme. Zelenina by měla být akorát na skus.
Talíř vyložíme listy salátu, pokapeme limetkou, olejem. Položíme steak a obložíme zeleninou.