Vydatná polévka s opečenými masovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

2 barevné paprikové lusky (měla jsem červený a zelený)
1 cibule
4 stroužky česneku
1/2 sklenice kyselého zelí
2-3 lžíce rajčatového protlaku
1 kostka zeleninového vývaru (nebo kuřecí)
1 malá lžička chilli
olej
sůl
Knedlíčky:
mleté maso (množství podle strávníků)
1 žloutek
petrželka
strouhanka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na polokroužky, česnek na plátky, lusky na kousky a zelí překrájet na drobnější. Do hrnce si dáme olej, na něj připravenou cibuli, česnek, zelí, lusky, rajčatový protlak, chilli a chvilinku podusíme, pak přidáme vodu, zeleninovou kostku a vaříme.

  2. Mezi tím si namícháme hmotu na knedlíčky, mleté maso osolíme, opepříme, smícháme se žloutkem, nasekanou petrželku a strouhankou, aby vznikla hmota z níž vytváříme knedlíčky.

  3. Na pánev dáme malinko oleje a tyto knedlíčky na něm opečeme, poté dáme do polévky a ještě tak 10-15 minut povaříme společně. Polévka je dost hustá, ale může se ještě zahustit instantní jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!