Vydatná polévka s opečenými masovými knedlíčky
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 barevné paprikové lusky (měla jsem červený a zelený)
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1/2 sklenice kyselého zelí
- 2-3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 kostka zeleninového vývaru (nebo kuřecí)
- 1 malá lžička chilli
- olej
- sůl
- Knedlíčky:
- mleté maso (množství podle strávníků)
- 1 žloutek
- petrželka
- strouhanka
- pepř
- sůl
Postup Vydatná polévka s opečenými masovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na polokroužky, česnek na plátky, lusky na kousky a zelí překrájet na drobnější. Do hrnce si dáme olej, na něj připravenou cibuli, česnek, zelí, lusky, rajčatový protlak, chilli a chvilinku podusíme, pak přidáme vodu, zeleninovou kostku a vaříme.
Mezi tím si namícháme hmotu na knedlíčky, mleté maso osolíme, opepříme, smícháme se žloutkem, nasekanou petrželku a strouhankou, aby vznikla hmota z níž vytváříme knedlíčky.
Na pánev dáme malinko oleje a tyto knedlíčky na něm opečeme, poté dáme do polévky a ještě tak 10-15 minut povaříme společně. Polévka je dost hustá, ale může se ještě zahustit instantní jíškou.