Vepřový řízek na houbách se sýrem, lahůdkovou cibulkou a rajčetem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřového masa(měla jsem kýtu)
2 větší hrsti mražených hub(možno čerstvé)
150-200 g nastrouhaného sýra(měla jsem eidam)
1 větší rajče
1 svazek lahůdkové cibulky
2 lžíce rajčatového protlaku
grilovací koření
houbové koření
drcený kmín
strouhanka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky osolíme, z jedné strany posyspeme grilovacím kořením a z druhé houbovým kořením. Pak do mikrotenového sáčku dáme strouhanku a do ní vkládáme jeden řízek za druhým, vždycky zatřeseme a pak všechny naklepeme.

  2. Na pánev si dáme trochu oleje a takto připravené řízky v něm po obou stranách opečeme.

  3. Mezi tím si na menší pánvičce předsmažíme houby, které osolíme a přidáme drcený kmín.

  4. Do pekáče si nalijeme výpek z opékání, přidáme plátky másla, na ně na kolečka nakrájené cibulky i s kouskem zelené části, pak naskládáme řízky, na ně dáme předsmažené houby, na ně položíme kolečko rajčete, všechno podlijeme 2 dcl vody s rajčatovým protlakem.

  5. Dáme do vyhřáté trouby na 200°C na 20-30 minut odkryté. Ke konci tohoto času si pekáč vyndáme a masa posypeme strouhaným sýrem a šťávu na dně osolíme podle chuti a vše ještě zapečeme do doby, než se nám sýr pěkně rozteče.

  6. A jdeme servírovat a posypeme nakrájenou zelenou částí z cibulek co nám zbyla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!