Vepřový řízek na houbách se sýrem, lahůdkovou cibulkou a rajčetem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřového masa(měla jsem kýtu)
- 2 větší hrsti mražených hub(možno čerstvé)
- 150-200 g nastrouhaného sýra(měla jsem eidam)
- 1 větší rajče
- 1 svazek lahůdkové cibulky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- grilovací koření
- houbové koření
- drcený kmín
- strouhanka
- sůl
Postup Vepřový řízek na houbách se sýrem, lahůdkovou cibulkou a rajčetem
Postup přípravy receptu
-
Vepřové řízky osolíme, z jedné strany posyspeme grilovacím kořením a z druhé houbovým kořením. Pak do mikrotenového sáčku dáme strouhanku a do ní vkládáme jeden řízek za druhým, vždycky zatřeseme a pak všechny naklepeme.
Na pánev si dáme trochu oleje a takto připravené řízky v něm po obou stranách opečeme.
Mezi tím si na menší pánvičce předsmažíme houby, které osolíme a přidáme drcený kmín.
Do pekáče si nalijeme výpek z opékání, přidáme plátky másla, na ně na kolečka nakrájené cibulky i s kouskem zelené části, pak naskládáme řízky, na ně dáme předsmažené houby, na ně položíme kolečko rajčete, všechno podlijeme 2 dcl vody s rajčatovým protlakem.
Dáme do vyhřáté trouby na 200°C na 20-30 minut odkryté. Ke konci tohoto času si pekáč vyndáme a masa posypeme strouhaným sýrem a šťávu na dně osolíme podle chuti a vše ještě zapečeme do doby, než se nám sýr pěkně rozteče.
A jdeme servírovat a posypeme nakrájenou zelenou částí z cibulek co nám zbyla.