Vepřový plátek v zelné omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovice, každý o síle cca 2 cm
250 g jemně nakrájeného bílého hlávkového zelí
200 g 12% smetany
1 lžíci sádla
1 drobně nakrájenou cibuli
1 prolisovaný stroužek česneku
¼ lžičky drceného kmínu
sůl
mletý pepř
vodu nebo vývar na podlití masa

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme a na okrajích nařízneme. Mírně osolíme, opepříme a prudce po obou stranách osmažíme v hrnci na rozehřátém sádle.

  2. Maso vytáhneme, do výpeku dáme kmín a cibuli a restujeme 3 minuty. Vložíme zpět maso, zasypeme zelím a podlijeme vodou, nebo vývarem do 3/4 masa. Dusíme pod pokličkou doměkka cca 35 minut.

  3. Poté maso vytáhneme a zelí ve šťávě rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme česnek, smetanu a provaříme na hustější omáčku.

  4. Plátky masa prohřejeme v omáčce a podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!