Vepřový plátek v zelné omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovice, každý o síle cca 2 cm
- 250 g jemně nakrájeného bílého hlávkového zelí
- 200 g 12% smetany
- 1 lžíci sádla
- 1 drobně nakrájenou cibuli
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- ¼ lžičky drceného kmínu
- sůl
- mletý pepř
- vodu nebo vývar na podlití masa
Postup Vepřový plátek v zelné omáčce
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme a na okrajích nařízneme. Mírně osolíme, opepříme a prudce po obou stranách osmažíme v hrnci na rozehřátém sádle.
Maso vytáhneme, do výpeku dáme kmín a cibuli a restujeme 3 minuty. Vložíme zpět maso, zasypeme zelím a podlijeme vodou, nebo vývarem do 3/4 masa. Dusíme pod pokličkou doměkka cca 35 minut.
Poté maso vytáhneme a zelí ve šťávě rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme česnek, smetanu a provaříme na hustější omáčku.
Plátky masa prohřejeme v omáčce a podáváme s knedlíkem.