Pečená kachní stehna se zelím

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 ks kachní stehna
2 cibule
3 dkg anglické slaniny
kmín
sůl
koriandr
1 bujón
voda
rostlinný olej
1 sklenice kysaného zelí
1 PL cukru
2 PL hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Kachní stehna očistíme, mírně osolíme a posypeme troškou koriandru (můžeme použít i klasický černý pepř, pokud ho někdo nemá rád nebo úplně vynechat).

  2. Cibulku nakrájenou nadrobno spolu na menší kousky nakrájenou slaninou opražíme na oleji. Toto dáme do pekáčku, přidáme stehna, pokmínujeme, přidáme rozdrobenou kostku bujónu a podlijeme vodou.

  3. Přikryjeme alobalem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna při teplotě asi 120°C, dokud maso nezměkne. Během pečení podléváme vypečeným tukem.

  4. Poté sundáme alobal, zvýšíme teplotu na 180°C a necháme ještě dopéct, abychom měli křupavou kůžičku.

  5. Zelí můžeme slít, dáme do kastrůlku, zalijeme vodou (asi 2 dl), přidáme kmín, cukr, sůl a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Zelí zahustíme moukou, promícháváme a provaříme asi 10 min. - dochutíme. Podávala jsem s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!