Vepřový kotlet s paprikou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 vepřové kotlety
2 barevné papriky
4 stroužky česneku
1 cibule
2 rajčata
2 lžíce oleje
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce kečupu
Worcesterová omáčka
sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou a worčestrovou omáčkou.

  2. Na 2 lžících oleje opečeme maso z jedné strany, obrátíme a přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Po opečení nasypeme do pánve nakrájenou zeleninu a přiklopíme.

  3. Ve 2 lžících vody rozmícháme hořčici a kečup a směsí zalijeme maso.

  4. Pod poklicí dusíme asi 15 minut, poté odklopíme a necháme ještě chvíli vařit, aby se nám odpařila přebytečná tekutina. Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!